Sök
  • Matts Josefsson

We're only in it for the drugs! Man's reluctancy to truly heal.

Ska jag vara helt ärlig så stör jag mig på hur lättvindigt cannabisprodukter nästlar sig in i vårt samhälle utan att vi verkar by oss fem öre. Alternativläkemedelsbranschen som jag trodde skulle ha lite mer integritet när det kommer till att läka naturligt gjorde mig djupt besviken där många, men inte alla, hyllar dessa nya produkter som om de vore guds gåva till mänskligheten.

"Det som dock för två till synes polariserande entiteter samman, läkemedelsbranschen och den alternativmedicinska, är att fokus ligger på att bli av med symtom, inte att läka det som orsakade åkomman."


Jag kommer från en verklighet där orsak och verkan inte bara är ett vetenskapligt påfund utan en faktisk verklighet. Finns det ett symptom eller en åkomma så finns det också en förklaring till detta. Problemet är att vi så gärna vill ha bort symptomet utan att bli mer medvetna om orsaken, in other words, vi vill helt enkelt inte ändra vårt sätt att leva.


Resultatet är att vi har en läkemedelsbransch som vi klagar på bara är "in it for the money", även om det är vi som skapar efterfrågan, och en alternativmedicinsk dito som svänger kappan snabbare än vinden hinner vända och presto, vi har en verklighet där få är mogna nog att höra sanningen, vi vill bara få en quick fix och är basically "only in it for the drugs".6 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

How much does it take to change?

A couple of days ago the topic of the corona virus came up and I couldn’t help but express my concern about how little emphasis we put into demanding a cure for cancer, while we put so much focus this

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.