Sök
  • Matts Josefsson

Sport Doping och Utmattningssyndrom

Uppdaterad: 9 mar 2019

Jag lyssnar på radion och hör att över 30% av deltagarna i friidrotts VM 2011 hade dopat sig men att endast en halv procent av dopingtesterna var positiva.

Sport i all ära - om vi inte hade sport eller om alla inte var så sjukt fokuserade på att prestera eller att vinna, skulle vi då ha ett problem med doping överhuvud taget? Skulle vi ha ett problem med vuxna som bränner ut sig för att de känner att de måste vara alla till lags, att prestera sin roll som mamma, pappa, god arbetskollega, polare och så vidare, att vara ”duktig”?

Vi börjar denna prestations resa redan när vi blir gratulerade för att vi börjar gå tidigt eller när vi lyckas stava rätt eller uttala ett ord. Då blir vi vuxna jätteglada för att vår lille har lyckats prestera något.

Det räcker inte med att bara vara oss själva, vi måste utföra något och sen bli berömda, så vi lär oss att vi måste hela tiden göra saker för att vara bra nog.

Ibland kan man se vuxna människor gråta för att de inte vann en tävling vilket för mig är helt absurt.

Vilka signaler skickar vi till vår tidigare generation om hur livet är att levas? Att vinna är det viktigaste i livet? Inte så konstigt att de begraver sina huvuden i smarta telefoner och paddor.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Covid-19 Hysteri och Arrogans

Hej på er. Jag känner att jag måste ånga av mig lite angående den Covid-19 hysteri som vi alla finner oss i. Jag säger hysteri då jag anser det vara en sådan. Vad som har fått mig att skriva denna gån

Covid-19 Lite facts & figures

Hej på er Alla! Jag tänkte sätta ihop lite information och statistik kring Coronaviruset (COVID-19) då pressen verkar helt ointresserade av detta. Det enda vi får veta från dem är att jorden antaglige

The Importance of living in our true rhythm

I was just reminded today how important our rhythms are for us and I was specifically thinking of our children. They are quite often asked to go into rhythms that are not their natural or true rhythm.

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.