Sök
  • Matts Josefsson

Sport Doping och Utmattningssyndrom

Uppdaterad: 9 mar 2019

Jag lyssnar på radion och hör att över 30% av deltagarna i friidrotts VM 2011 hade dopat sig men att endast en halv procent av dopingtesterna var positiva.

Sport i all ära - om vi inte hade sport eller om alla inte var så sjukt fokuserade på att prestera eller att vinna, skulle vi då ha ett problem med doping överhuvud taget? Skulle vi ha ett problem med vuxna som bränner ut sig för att de känner att de måste vara alla till lags, att prestera sin roll som mamma, pappa, god arbetskollega, polare och så vidare, att vara ”duktig”?

Vi börjar denna prestations resa redan när vi blir gratulerade för att vi börjar gå tidigt eller när vi lyckas stava rätt eller uttala ett ord. Då blir vi vuxna jätteglada för att vår lille har lyckats prestera något.

Det räcker inte med att bara vara oss själva, vi måste utföra något och sen bli berömda, så vi lär oss att vi måste hela tiden göra saker för att vara bra nog.

Ibland kan man se vuxna människor gråta för att de inte vann en tävling vilket för mig är helt absurt.

Vilka signaler skickar vi till vår tidigare generation om hur livet är att levas? Att vinna är det viktigaste i livet? Inte så konstigt att de begraver sina huvuden i smarta telefoner och paddor.

8 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

How much does it take to change?

A couple of days ago the topic of the corona virus came up and I couldn’t help but express my concern about how little emphasis we put into demanding a cure for cancer, while we put so much focus this

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.