Sök
  • Matts Josefsson

Selling Your Soul to the Devil or Staying True to Yourself?

Ok I know, you cannot sell your Soul to anyone but it sounded like a catchy title so I take the blame for that one if you got offended in any way... so here goes - You cannot sell your Soul but you can give up and abandon your inner values and this is what I see many politicians have done, and in this case I’m mentioning the prime minister in Sweden. No blame put on anyone just an observation that I feel needed to be said.

Here's my observation written a few days ago:


”Jag förstå inte riktigt hur politiker agerar ibland. Många svänger kappan efter vinden vilket i princip betyder att de ändrar sitt synsätt och sin politik om det är vad befolkningen frågar efter. Lite som kyrkan gjort under åren. Jag tänker så här att har man inte en övertygelse och grundvärderingar som är starkare än så? Jag anser att det är det som gör att man tappar förtroende för politiker, de håller inte vad de lovar, de är inte konsekventa med sina åsikter. Det här är egenskapen jag som väljare värderar högt. Visst kan man ändra sig, det anser jag vara en stark egenskap men i det fall som hänt politiskt nu så är det lite av ett fritt fall.


Socialdemokraterna, för att ta ett aktuellt exempel verkar helt ha förlorat vad de egentligen tror på. De har blivit så påverkade av vad de tror de behöver göra för att överleva som parti att de glömt att hålla fast vid sina grundvärderingar. Om folket inte håller med så är det väl bättre att dra sig tillbaka med stolthet än att sälja sig på den politiska marknaden.


Jag såg Stefan Löfven i en debatt för ett par veckor sedan där han såg mer än obekväm ut. Kan inte påminna mig om vad diskussionen handlade om men jag fick känslan av att han inte riktigt gick på vad han innerst inne ansåg utan försökte blidka publiken, vilket så klart är befolkningen, och antagligen den allmänt rådande uppfattningen i en fråga.


En stark ledare (enligt mig) håller sig stadig när det blåser för att kunna vägleda befolkningen. Öppen för att ändra på sig som jag nämnde tidigare men som det är nu så har han lurats in i att ta diskussioner (tycker jag iaf) som kanske inte alltid är det mest akuta att prata om. Visst vi kanske tycker det är mest intressant eller relevant just nu att prata är invandringen då andra partier, speciellt SD har haussat denna fråga och fått med sig större delen av befolkningen.


Eller så kanske SD poppade upp därför att det var en åsikt som låg och bubblade. Ingenting händer om det inte finns en predisposition (underlag) för det att hända brukar jag tänka. Och den åsikten finns definitivt inom alla partier inte bara SD, åsikten om att invandringen måste minska. Inget som jag anser men efter att ha pratat med människor från allehanda sidor partimässigt så finns den åsikten överlag. Vissa säger det kanske inte rent ut men det är svårt att inte läcka vad man tycker har jag märkt, lite av att ”jag är inte rasist men…” sen kör man sin version av varför invandringen måste minska.


I mina ögon berikar andra människor Sverige på ett sätt som vi behöver. Vi har blivit för bekväma i vår bekvämlighet och behöver kanske få se vad som faktiskt sker runtom i världen och ta vårt ansvar. Nu kanske vissa säger att ”visst men det måste de andra också göra” och fine, men vi måste också tänka på vårt bidrag till det faktum att det existerar väpnade konflikter i världen. Nu har jag inte siffror men det är säkerligen en och annan kanon som lämnas Sverige med Bofors som avsändare som landat i händerna på en krigförande makt. Även om vi har som policy att inte sälja till krigförande länder så har vi trots allt bidragit med ett vapen som i slutändan är till för att förgöra andra människors liv.


Tror det var allt jag hade att säga för denna gången.


På återseende och ha det så gott,


Och... Ta hand om Varandra.


Matts Josefsson

39 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Covid-19 Hysteri och Arrogans

Hej på er. Jag känner att jag måste ånga av mig lite angående den Covid-19 hysteri som vi alla finner oss i. Jag säger hysteri då jag anser det vara en sådan. Vad som har fått mig att skriva denna gån

Covid-19 Lite facts & figures

Hej på er Alla! Jag tänkte sätta ihop lite information och statistik kring Coronaviruset (COVID-19) då pressen verkar helt ointresserade av detta. Det enda vi får veta från dem är att jorden antaglige

The Importance of living in our true rhythm

I was just reminded today how important our rhythms are for us and I was specifically thinking of our children. They are quite often asked to go into rhythms that are not their natural or true rhythm.

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.