top of page
Sök
  • Matts Josefsson

Det fina livet, en maskerad lögn?

De flesta av oss vill leva det lugna sköna livet, utan en massa problem och bekymmer, och det är väl inget fel med det kan man tycka. Men det där bekymmersfria livet kan också vara en täckmantel för en massa annat vi inte riktigt vill ta itu med. När jag tittar ut i samhället ser jag inte en massa problem, inte direkt i alla fall. Saker ser ut att vara i sin ordning och under kontroll men när man får veta mer om vad som händer i folks liv så är allt långt ifrån perfekt, om ens bra. Det är så mycket som händer i våra hem, i våra liv som vi borde prata om men inte gör det. Så många förhållanden som går på sparlåga, hankar sig fram, men man vänjer sig. Kanske har man accepterat att det inte blir bättre än så här. Kanske det inte är bättre för att man inte pratar? Vad vet jag, jag är inte ens i ett förhållande, inte på det sättet i alla fall. Men jag kan i alla fall känna att det finns så mycket mer till livet än det vi accepterat hitintills. Kanske uppfattas de här tankarna som deppiga eller negativa, men jag skulle säga att jag är ärlig med vad jag ser. Jag ser att vi försöker skapa ett liv utan att fundera på om det finns mer till livet. Vissa av oss har helt lagt den diskussionen på hyllan, att det skulle finnas något mer till livet, något större än oss själva. Med tänk om det är det som gör livet trist och bara ok? Tänk om vi förnekar en sida av livet, av oss, som är helt naturlig och faktiskt livsviktig, som en blomma som förnekar att den behöver solens ljus för att kunna leva. Hmm.. vi är så mycket mer.. det kan jag känna.. Morgonens filosofiska tankar..

7 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ännu en artikel om Covid-19 kanske du säger? Ja, så länge det behövs för att väga upp den sjukt vinklade informationen vi får kring sjukdomen så måste jag skriva lite då och då. Vi har en sjukdom de f

Någon vecka sedan skrev jag en kort notis om hur jag ansåg att vi kunde/borde ta lite mer ansvar när det kom till att känna efter om vår förkylning var en vanlig sådan eller något annat som typ Covid-

bottom of page