Sök
  • Matts Josefsson

Covid-19 Hysteri och Arrogans

Hej på er. Jag känner att jag måste ånga av mig lite angående den Covid-19 hysteri som vi alla finner oss i. Jag säger hysteri då jag anser det vara en sådan. Vad som har fått mig att skriva denna gång är det faktum att människor runtomkring oss faller offer för så mycket annat än detta virus. Tror vi att världen stannat upp bara för att vi nu har vissa restriktioner att följa eller att vissa länder, städer väljer att nästan helt stänga av rörelsefriheten för dess innevånare?


Tror vi, för att ta ett exempel, cancer valt att ta en paus? Tror vi att alla andra problem och sjukdomar valt att ta semester nu när Covid-19 uppenbarligen är det enda vi ska oroa oss för?

Jag tycker det är tragiskt att vi kan tillåta oss att vara så blinda och arroganta.På cancerfondens hemsida kan vi läsa att ” Minst var tredje person som lever i Sverige i dag kommer att få ett cancerbesked.” Tror vi att detta slutar? Över 63 000 cancerbesked 2018. Om 20 år räknar man med att diagnosticera 100 000 nya fall. Varför pratar vi inte om detta? Och varför är media så krampaktigt tysta om detta?Varför är Covid-19 det enda vi kan tala om när nära och kära drabbas av så mycket annat? När så mycket annat pågår?Eller är det därför vi är så besatta att fokusera på Covid-19?


Vi kan för en stund titta bort, låtsas som att allt annat inte är på riktigt? Bra fråga. Jag tittar på ur många som dött med Covid-19 och vi börjar närma oss 7000 personer.Cirka 90 000 personer dör varje årDet blir ca 7500 i månaden, varje år, det är så det ser ut. Ibland när vi får dessa siffror om hur många som dör i Covid-19 så vill tidningarna blåsa upp det som att det är en kolera epidemi, men hur många är det egentligen som dör från Covid-19 och hur många är det som dör med Covid-19? De är en väldigt stor skillnad, då många ändå kommer att dö. Antar att vi får en bättre bild nästa år då vi kan se hur många extra som gick bort 2019 jämfört med genomsnittet.


Min poäng är att vi kan inte blunda för den verklighet som pågår runtomkring oss bara för att vi valt att nu bara fokusera på detta Coronavirus. Vi förtjänar bättre än så. Kram, Matts

16 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Covid-19 Lite facts & figures

Hej på er Alla! Jag tänkte sätta ihop lite information och statistik kring Coronaviruset (COVID-19) då pressen verkar helt ointresserade av detta. Det enda vi får veta från dem är att jorden antaglige

The Importance of living in our true rhythm

I was just reminded today how important our rhythms are for us and I was specifically thinking of our children. They are quite often asked to go into rhythms that are not their natural or true rhythm.

How much does it take to change?

A couple of days ago the topic of the corona virus came up and I couldn’t help but express my concern about how little emphasis we put into demanding a cure for cancer, while we put so much focus this

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.