Sök
  • Matts Josefsson

Att känna efter - ett kärt barn

Någon vecka sedan skrev jag en kort notis om hur jag ansåg att vi kunde/borde ta lite mer ansvar när det kom till att känna efter om vår förkylning var en vanlig sådan eller något annat som typ Covid-19. En av kommentarerna jag fick var att det var omöjligt att känna skillnaden. För det första kan ingen påstå detta och ingen har heller rätten att säga till dig vad du kan och inte kan känna i din egen kropp. Det är möjligt och kanske troligt att många av oss har stängt av den kanalen men det betyder inte att vi inte har den möjligheten. Jag gör det hela tiden, både när det gäller min kropp och i andra sammanhang. De som känner mig vet att jag ofta pratar om hur saker känns. Om det inte känns rätt så är det inte för mig brukar vara min filosofi. Så att påstå att vi inte kan känna vad som försiggår i vår egen kropp är inte bara felaktigt, det är även arrogant och ansvarslöst. De som skulle gynnas är alla, inte minst vården som skulle få patienter som faktiskt tar ansvar för sin egen hälsa på ett mycket djupare plan. Vår förmåga att känna är en av våra bästa verktyg vi har att navigera här i världen. Jag talar här dock inte om att emotionellt känna utan känna lite djupare. Vi kan till exempel känna oss arga utan att bli arga. När vi använder ilska att navigera så har vi tappat förmågan att inte bara känna klart men även att tänka klart, jag tror de flesta vet vad jag menar. När vi till exempel är arga brukar våra beslut inte vara de mest produktiva. Inom psykiatrin kallade vi det att handla i affekt.

8 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Covid-19 Hysteri och Arrogans

Hej på er. Jag känner att jag måste ånga av mig lite angående den Covid-19 hysteri som vi alla finner oss i. Jag säger hysteri då jag anser det vara en sådan. Vad som har fått mig att skriva denna gån

Covid-19 Lite facts & figures

Hej på er Alla! Jag tänkte sätta ihop lite information och statistik kring Coronaviruset (COVID-19) då pressen verkar helt ointresserade av detta. Det enda vi får veta från dem är att jorden antaglige

The Importance of living in our true rhythm

I was just reminded today how important our rhythms are for us and I was specifically thinking of our children. They are quite often asked to go into rhythms that are not their natural or true rhythm.

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.