Sök
  • Matts Josefsson

Vikten av att inte sprida rykten...

En av de värsta sakerna vi kan göra är att tro på hörsägen om någon annan människa, speciellt om det är något negativt. Ibland är det enkelt att skapa sig en uppfattning om någon annan baserat på vad någon berättat, men den uppfattningen kanske inte är en sann bild då den som berättar kanske har en issue med den personen eller så kanske den också repeterar vad någon annan sagt. Och jag antar att det är så här rykten uppstår. Ibland tror jag vi måste fånga vår vilja att etikettera människor och ta oss det besväret och kolla upp vad som faktiskt är sant. Det kan hända sig så att när vi träffar någon som vi kanske har en negativ bild av baserat på vad någon annan berättat så kan vi då upptäcka att han/hon är jätte trevlig. Det är bara det att min vän kanske inte kommer överens med denne av en eller annan anledning men det behöver inte betyda att jag måste tycka illa om dem. Det här för mig är att ta ett ansvar vi alla behöver ta om vi ska utvecklas, både som individer och som samhälle. Det är så lätt att tro på saker som vi ser eller hör utan att ta reda på om det är sant eller inte. Ibland kan någon till och med ha en agenda bakom att tycka illa om någon eller att sprida osanna saker om någon annan. Personen kanske känner sig arg, sårad, avundsjuk, det kan vara en massa saker. Därför är det så viktigt att vi ibland ifrågasätter vad som sägs om det som sägs inte är positiva saker. Vi är alla värda den chansen.

48 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Covid-19 Hysteri och Arrogans

Hej på er. Jag känner att jag måste ånga av mig lite angående den Covid-19 hysteri som vi alla finner oss i. Jag säger hysteri då jag anser det vara en sådan. Vad som har fått mig att skriva denna gån

Covid-19 Lite facts & figures

Hej på er Alla! Jag tänkte sätta ihop lite information och statistik kring Coronaviruset (COVID-19) då pressen verkar helt ointresserade av detta. Det enda vi får veta från dem är att jorden antaglige

The Importance of living in our true rhythm

I was just reminded today how important our rhythms are for us and I was specifically thinking of our children. They are quite often asked to go into rhythms that are not their natural or true rhythm.

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.