Sök
  • Matts Josefsson

Vikten av att inte sprida rykten...

En av de värsta sakerna vi kan göra är att tro på hörsägen om någon annan människa, speciellt om det är något negativt. Ibland är det enkelt att skapa sig en uppfattning om någon annan baserat på vad någon berättat, men den uppfattningen kanske inte är en sann bild då den som berättar kanske har en issue med den personen eller så kanske den också repeterar vad någon annan sagt. Och jag antar att det är så här rykten uppstår. Ibland tror jag vi måste fånga vår vilja att etikettera människor och ta oss det besväret och kolla upp vad som faktiskt är sant. Det kan hända sig så att när vi träffar någon som vi kanske har en negativ bild av baserat på vad någon annan berättat så kan vi då upptäcka att han/hon är jätte trevlig. Det är bara det att min vän kanske inte kommer överens med denne av en eller annan anledning men det behöver inte betyda att jag måste tycka illa om dem. Det här för mig är att ta ett ansvar vi alla behöver ta om vi ska utvecklas, både som individer och som samhälle. Det är så lätt att tro på saker som vi ser eller hör utan att ta reda på om det är sant eller inte. Ibland kan någon till och med ha en agenda bakom att tycka illa om någon eller att sprida osanna saker om någon annan. Personen kanske känner sig arg, sårad, avundsjuk, det kan vara en massa saker. Därför är det så viktigt att vi ibland ifrågasätter vad som sägs om det som sägs inte är positiva saker. Vi är alla värda den chansen.

48 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

How much does it take to change?

A couple of days ago the topic of the corona virus came up and I couldn’t help but express my concern about how little emphasis we put into demanding a cure for cancer, while we put so much focus this

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.