Sök
  • Matts Josefsson

Är vi alla schitzofrena, terrorister eller bara allmänt förvirrade?

Uppdaterad: 9 mar 2019

Är vi människor inte väldigt konstiga? Vi tycker att det är ett terrordåd när någon mejar ner människor på en gata men inte när någon öppnar eld mot en folkmassa under en konsert och dödar 58 människor helt kallblodigt. Vad är det som gör att vi inte verkar tycka att det är så hemskt när något sådant händer, men när någon som heter någonting från säg arabvärlden då måste det vara en terrorist här i syfte att förstöra vårt västerländska leverne?

Mannen i USA, Stephen Paddock, ger oss huvudbry. Han hade inte konverterat till Islam. Han verkade inte ha några radikala idéer eller synsätt. Jag läser att han var deprimerad och förlorat en massa pengar. Och då är det tydligen ok att mörda en massa människor...

Vad är det som gör att vi kan svänga så radikalt i vårt sätt att resonera? Tidningarna skriver inte om honom som en terrorist, har ni lagt märke till det?

Jag hör på nyheter när det rapporteras från vad vi kallar terroristdåd att vi vill säga att "de" vill förstöra för oss (västerlänningar), göra oss rädda så vi inte ska leva som vi alltid har gjort, begränsa oss i vårt utövande av vår kultur. Men tar inte vår kultur livet av oss i alla fall? Vi äter ihjäl oss, vi super ihjäl oss, vi slår ihjäl och misshandlar varandra och vi tar även livet av oss själva. Är inte det bra mycket värre än den lilla procent av alla dödsfall som sker i "terroristdåd"? Så vi vill utplåna terrorismen samtidigt som vårt sätt att leva ändå tar livet av oss på ett mycket effektivare sätt. Men är det här för jobbigt för oss att inse? Vill vi leva vårt liv ostört och peka på det som är fel så länge det inte ifrågasätter det sätt jag lever på.

Det är därför en person som Stephen Paddock blir så obekväm för oss, för han är en av oss. Vad kan ha fått han att göra en sådan hemsk sak som han gjorde. Att ta livet av, att kallblodigt mörda, 58 människor. Han måste vara deprimerad, han hade något problem som gjorde att han utförde detta dådet. Vi vill inte inse att det är vår kultur som kanske är felet. Att vår kultur, vårt sätt att leva genererar individer kapabla till alla dessa saker. Det kommer lite för nära inpå oss. För vi vill inte ändra våra liv. Vi vill ha vårt glas vin till maten, vi vill kunna gå på vår fotbollsmatch och dricka öl. Vi vill kunna göra alla de saker som vi gör ostörda och f** ta den som hindrar mig.

9 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

How much does it take to change?

A couple of days ago the topic of the corona virus came up and I couldn’t help but express my concern about how little emphasis we put into demanding a cure for cancer, while we put so much focus this

About Me
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Twitter Icon

2018 Matts Josefsson Copyright

  • White Facebook Icon
  • Linkedin - Grå Circle
Join my mailing list

If you want to see more of me you can visit my Instagram page where I love posting pictures of what I'm up to in my day.