top of page
Sök
  • Matts Josefsson

Är allt männens fel?

Jag funderar... Vi vet att allt våld är fel och den senaste tiden har många män blivit varse om att deras beteende inte är ok. Om de lär sig får framtiden utvisa, vi kan alltid hoppas. Nu kommer jag dock att säga något som många inte kommer att gilla. Den man som någon gång i livet beter sig olämpligt/destruktivt/våldsamt har statistiskt sett (teoretiskt iaf) blivit uppfostrad till 50% av kvinnor så att inte integrera kvinnorna i denna diskussion om ansvarstagande för den situation vi ser ter sig rätt naivt, bekvämt säkerligen med inte produktivt. Och ni män som känner att ni vill ställa er upp och ropa yes kan också sätta er ner. Det handlar inte om att utkräva ansvar av någon part. Så vad är problemet?


Vad jag ser är en tudelning där vi ser män och kvinnor, inte oss som en homogen grupp, män och kvinnor tillsammans.

Vissa män vill se att kvinnor och män i grund och botten är olika, vissa kommer med überintellektuella förklaringar varför saker ser ut som de gör, vissa vill till och med att deras beteende är orsakat av någon form av diagnos. Jag ser kvinnor vilja skylla på männen som de hävdar måste ta sitt ansvar (vilket så klart vi alla måste).


Min fråga är dock hur vi kan lösa detta tillsammans?

Varför är det en så enorm klyfta mellan kvinnor och män? Är vi inte innerst inne ganska lika? Borde vi då inte fokusera på att bygga den kvalitén oss emellan istället för att se till det som är fel? Eller känner vi oss för sårade att lägga ner stridsyxan?


Om vi vill ha till en förändring måste vi sluta klandra. Varför inte börja se till varandras inneboende kvalitéer?

29 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Ännu en artikel om Covid-19 kanske du säger? Ja, så länge det behövs för att väga upp den sjukt vinklade informationen vi får kring sjukdomen så måste jag skriva lite då och då. Vi har en sjukdom de f

Någon vecka sedan skrev jag en kort notis om hur jag ansåg att vi kunde/borde ta lite mer ansvar när det kom till att känna efter om vår förkylning var en vanlig sådan eller något annat som typ Covid-

bottom of page